k 3

Tel./Fax 025 643 12 76

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 

 

 

 

 

Skład osobowy:

 

 

 

 

Prof.dr hab. Anna Zaniewicz-Bajkowska 

profesor zwyczajny

Kierownik

 

      Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.      25 643 1277 

 Prof. dr hab. Wanda Wadas

profesor zwyczajny

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1296

 Dr hab. Jolanta Franczuk

profesor nadzwyczajny

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1277

 Dr hab. Edyta Kosterna-Kelle

adiunkt

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1341

 Dr hab. inż. Robert Rosa

profesor nadzwyczajny

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1341

 Mgr Izolda Borysiak-Marciniak

specjalista

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1278

 Mgr Krystyna Chromińska

samodzielny technik 

 

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.     25 643 1276

 Profesorowie emerytowani:

 Prof. zw. dr hab. Romualda Jabłońska-Ceglarek
     


 

 

Dydaktyka:

 

 Przedmioty realizowane w jednostce:

  • Warzywnictwo
  • Sadownictwo
  • Zieleń w zagospodarowaniu przestrzennymk 2
  • Rewitalizacja obszarów zurbanizowanych
  • Postęp biologiczny
  • Przechowalnictwo produktów rolnych
  • Przetwórstwo surowców roślinnych
  • Środowiskowe i agrotechniczne czynniki jakości płodów rolnych
  • Instrumentalne metody analizy żywności
  • Samorząd terytorialny
  • Rośliny przyprawowe i lecznicze
  • Rośliny ozdobne
  • Szkółkarstwo
  • Formy zagospodarowania przestrzeni wiejskiej
  • Mało znane rośliny jadalne
  • Ważne uprawne rośliny świata
  • Parki i ogrody w kształtowaniu krajobrazu
  • Opakowalnictwo i znakowanie żywności
  • Prawo autorskie i ochrona własności intelektualnej (przemysłowej)
  • Ochrona własności intelektualnej
  • Ochrona własności intelektualnej oraz bezpieczeństwo pracy i ergonomia
  • Ochrona własności przemysłowej oraz bezpieczeństwo i higiena pracy
  • Prawo gospodarcze z elementami ochrony własności intelektualnej

     


Kierunki badawcze:

k 1

 

  • Nawożenie organiczne i mineralne w uprawie warzyw
  • Doskonalenie agrotechniki ziemniaka wczesnego z uwzględnieniem jakości bulw
  • Biostymulatory w uprawie warzyw
  • Wpływ UV-C na trwałość przechowalniczą warzyw i owoców